Громадська рада при Мінприроди винесла на обговорення проект Національної стратегії поводження з відходами

Презентація документа відбулася за участю Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака та експертів, які розробляли його проект.

У вступному слові Остап Семерак  зазначив, що  Громадська рада при Мінприроди є партнером міністерства і допомагає з пошуком збалансованих рішень для подолання проблем природоохоронної сфери.  

«На жаль, всі екологічні проблеми одночасно вирішити неможливо. Є пріоритети, які міністерство визначає для себе, і є пріоритети, які для себе визначає Громадська рада. Серед них багато спільних, над якими ми працюємо разом», - зазначив Міністр екології та природних ресурсів.

Він зауважив, що на цьому етапі у Мінприроди  є важливим розроблення та затвердження Національної стратегії поводження з відходами.

«Станом на сьогодні у Мінприроди  відбулося близько 20 консультацій-обговорень проекту Національної стратегії поводження з відходами. Для нас є важливим якісне обговорення цього документа із залученням максимальної кількості експертів та врахуванням усіх специфік поводження з відходами в Україні», - сказав Остап Семерак.

Він висловив сподівання, що Громадська рада при Мінприроди якісно опрацює цей документ та внесе свої конструктивні пропозиції  щодо розроблення Національної стратегії поводження з відходами.

«Це - нормальне явище, коли відбуваються публічні консультації у формуванні державної політики. Насправді, півроку працюємо в інтенсивних темпах. Станом на сьогодні Стратегія  вже обговорена з обласними державними адміністраціями. На наступному тижні ми плануємо її обговорити в трьох профільних  комітетах Верховної Ради України», - розповів Міністр екології та природних ресурсів.

Він зазначив, що за результатами всіх обговорень буде вироблено єдиний документ з правками та пропозиціями.  

«Ми узагальнимо  всі напрацювання та передамо їх групі експертів-розробників для формування  фінального документа», - резюмував  Остап Семерак, зазначивши, що після цього проект Національної стратегії поводження з відходами буде передано на розгляд Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, розробка Національної стратегії поводження з відходами відбувалося за участю трьох міністерств: Мінприроди, Мінрегіону, Мінекономіки, а також Програми підтримки "зеленої" модернізації української економіки німецької федеральної компанії GIZ і Проекту Європейського банку реконструкції та розвитку за підтримки інвестицій в систему управління і переробки твердих побутових відходів (ТПВ).

 

Джерело: http://www.menr.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online