Україна приймає у себе розширений семінар Глобального екологічного фонду для країн Східної Європи

З 6 по 9 березня 2017 року в м. Львів проходитиме  розширений семінар Глобального екологічного фонду для країн Східної Європи.

Цього року, будучи партнером цієї  організації, Міністерство  екології та природних ресурсів України виступає стороною, що приймає.

Мета семінару -  обмін досвідом між координаторами проектів Екологічного Фонду з різних країн, обговорення  процесу інтеграції в рамках національної політики. Крім того, це -  унікальний шанс дізнатися про нові можливості, політику і процедури Глобального екологічного фонду.

У семінарі візьмуть участь політичні та операційні відповідальні координатори Глобального екологічного фонду, представники громадських організацій та агенцій ООН, координатори  Конвенцій (UNCBD, UNCCD, UNFCCC, Stockholm Convention on Persistent Organic Pollutant).  

До речі, до країн Східної Європи в рамках діяльності Глобального екологічного фонду належать:  Албанія, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Хорватія, Грузія, Македонія, Молдова, Чорногорія, Польща, Румунія, Сербія та Україна.

Довідково:

Глобальний екологічний фонд (ГЕФ) – міжнародна організація, заснована в 1991 році як незалежний фінансовий механізм надання країнам, що розвиваються, грантів на реалізацію проектів, пов'язаних з біорізноманіттям, зміною клімату, міжнародними водами, деградацією земель, озоновим шаром і стійкими органічними забруднювачами.

Кошти, які виділяє ГЕФ для реалізації проектів, не зараховуються до державного бюджету країни, а надходять лише на рахунки вищезазначених міжнародних агенцій, що входять до складу партнерства ООН, є виконавцями проектів, та розпорядниками коштів відповідно до своїх внутрішніх правил та правил ООН.

Джерело: http://www.menr.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online