У Комітеті ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства відбулася презентація проекту Національної стратегії поводження з відходами

Міністр екології та природних ресурсів Остап  Семерак 22 лютого презентував на Комітеті Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства  проект Національної стратегії поводження з відходами.

Міністр поінформував, що зараз триває процедура обговорення проекту Стратегії і Міністерство чекає пропозицій від народних депутатів України - членів Комітету.

 «Для нас є важливою позиція профільних комітетів ВР у цьому питанні. За результатами обговорень всі пропозиції  та зауваження будуть внесені до остаточного варіанту Стратегії та передано на затвердження Кабінетом Міністрів», - сказав Остап Семерак. 

За результатами підготовки Національної стратегії поводження з відходами розпочнеться  робота над виробленням Національного плану поводження з відходами.  

«Очевидно, що після ухвалення Стратегії та Національного плану дій нам доведеться змінювати українське законодавство. Тому корисно, що наша робота над стратегічними документами для країни від початку ведеться разом. Це приклад, коли законодавча та виконавча влада може працювати злагоджено та разом, щоб вивести з тіні багатомільйонний «сміттєвий» бізнес,  мати наповнення для бюджету, а найголовніше - зменшити негативний вплив на життя громадян та навколишнє природне середовище», - резюмував Остап Семерак.

Міністр наголосив, що питання охорони природного навколишнього середовища мають  стати основою для формування державної політики.

Нагадаємо, проект Національної стратегії поводження з відходами було підготовлено міжнародними консультантами у рамках реалізації Програми підтримки зеленої модернізації економіки України та фінансовано Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ) й впроваджено німецькою організацією технічного співробітництва (GIZ).

У грудні минулого року підготовлений  проект  документа був винесений на громадське обговорення.

Зокрема, Національну стратегію поводження з відходами 9 лютого було винесено на обговорення  у Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Її обговорення також заплановані на Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та на Комітеті з питань європейської інтеграції.

Джерело: http://www.menr.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online