Україна не виживе у сучасному світі без сталої економіки

Підтримка проектів у сфері охорони довкілля найбільшим міжнародним екологічним фондом в GEF сприяє зміні курсу національної екологічної політики в Україні. Про це сказав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак у Львові, виступаючи на розширеному семінарі Глобального екологічного фонду для країн Східної Європи (GEF).

Він зазначив, що впровадження світових екологічних стандартів у різні  сфери економіки пришвидшить  шлях України до сталого  розвитку та зробить  його пріоритетним для державної політики

«Сьогоднішній захід  за участю міжнародних партнерів із 11-ти країн, свідчить про беззаперечну  підтримку запровадження реформ в Україні. Світові екологічні стандарти мають поступово стати основою нової національної екологічної політики. Без сталої економіки Україна не виживе у сучасному світі», - сказав Остап Семерак.

Міністр зазначив, що завдяки міжнародному екологічному фонду (GEF) в Україні реалізовано 50 проектів у сфері охорони довкілля.

«Одним із останніх успішних прикладів співпраці України та GEF є запровадження енергозберігаючих технологій на Львівському хлібозаводі №5. Заміна старих газових пальників на хлібопекарських печах, реконструкція системи стисненого повітря та водопостачання дало можливість скоротити споживання та зменшили кількість шкідливих викидів в атмосферне повітря», - розповів Остап Семерак.

 За його словами, це показовий  приклад переходу українського виробництва на сучасні міжнародні стандарти в результаті об’єднання  міжнародної технічної допомоги, залучення кредитування та відповідального бізнесу.

Нагадаємо, що  Глобальним екологічним фондом країн Східної Європи  ПАТ Концерн «Хлібопром» Хлібозавод № 5 було обрано як пілотний проект для стимулювання використання відновлювальної енергії на агро-харчових малих та середніх підприємствах України.

Джерело: http://www.menr.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online