У трьох національних природних парках висадять близько 20 тисяч саджанців дерев

У національних природних парках «Синевир», Карпатський та «Сколівські Бескиди» будуть висаджені 20 тисяч саджанців дерев на частково знеліснених ділянках карпатських парків.

Акція відбувається в рамках всеукраїнської програми «Разом за природу». Про початок її першого етапу Всесвітній фонд природи (WWF) разом з Міністерством екології та природних ресурсів України і ТМ «Моршинська» оголосили 1 березня.

Ініціатори проекту пропонують кожному українцю зробити свій внесок – долучитися до відновлення українських Карпат та посадити своє власне дерево. Як зазначив директор Департаменту з питань заповідної справи Міністерства екології України Ігор Іваненко, знайти своє іменне дерево можна буде на мапі сайту: zapryrodu.com.ua.

«Спільні зусилля з відтворення та збереження лісів є довготривалими інвестиціями, що допомагають охороняти природу вже сьогодні, а також налагоджувати діалог з місцевими громадами та створюють імідж нашої країни на міжнародній арені », – розповів Ігор Іваненко.

За словами національного координатора WWF в Україні Олени Тарасової, яка озвучила дані звіту щодо стану довкілля на Планеті Living Planet Report, кожного року людство споживає більше ресурсів, ніж встигає відновити наша планета.

«Якщо тенденція не зміниться, то у 2030 році для забезпечення потреб нам знадобиться дві Землі. Щоб змінити поточну ситуацію, варто діяти разом, – наголосила вона.

Під час першого етапу програми «Разом за природу» буде висаджено саджанці дерев на територіях НПП«Синевир», НПП «Сколівські Бескиди» та Карпатським національним природним парком.

Організатори акції закликають всіх українців долучати та підтримати цей природоохоронний захід.

Джерело: http://www.menr.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online