Українські компанії активно працюють над впровадженням відновлювальних екологічно чистих джерел енергії

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак впевнений, що розвиток українських компаній з виробництва відновлюваної енергетики - це шлях до повної енергетичної незалежності України. Про це він заявив, коментуючи результати зустрічі із представниками львівської компанії «ЕСО Optimа».

«Україна поряд із традиційною енергетикою активно працює над розвитком відновлювальної. Впровадження виробництва екологічно чистого виду енергії дасть можливість отримати нашій державі повну енергетичну незалежність»,- зазначив Остап Семерак.

Міністр відзначив, що з огляду на подальшу долю людства розвиток відновлюваної енергетики має величезне значення, оскільки горючі корисні копалини, що є основою виробництва енергії, мають обмежені запаси і рано чи пізно будуть вичерпані.

Відома на українському ринку компанія «ЕСО Optimа» як надійний розробник та виробник екологічно чистих джерел енергії вже має потужний перелік впроваджених проектів з відновлюваної енергетики.

«Приємно, що і українські компанії, які вже мають репутацію на ринку відновлюваної енергетики, готові спільно з нами перетворювати зону відчуження на територію змін і разом з тим зміцнювати енергонезалежність. Компанія «ЕСО Optimа» майже повністю забезпечує енергонезалежність Львівщини за рахунок скорочення імпортованих енергоносіїв. Нині нею реалізується ряд проектів із «зеленої енергетики», теплоенергетики та енергоефективності. Вважаю, що кількість таких компаній в Україні має постійно збільшуватися»,- зазначив Остап Семерак.

Міністр розповів, що сьогодні Мінприроди спільно з Державним агентством з управління зоною відчуження працює над можливістю розпочати будівництво сонячних електростанцій у зоні відчуження.

За словами Остапа Семерака, інвестувати в таке будівництво зацікавилася велика кількість інвесторів.

Компанія «Еко-Оптіма» вже ввела в експлуатацію об'єкти сонячної електроенергетики, котельні на відходах деревини. Зокрема, завершила будівництво першої черги вітроелектростанції «Старий Самбір-1» 1-ша черга, який реалізовувався спільно з Європейським Банком Реконструкції та розвитку та фондом чистих технологій Світового Банку. Протягом останніх двох років компанія запустила в експлуатацію Самбірську сонячну станцію, Самбірську сонячну станцію-2, Сонячну електростанцію «Богородчанська-1», виробництво теплової енергії «Рава-Руська теплостанція» 

Джерело: http://www.menr.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online