Кабмін призначив урядових Уповноважених із питань співробітництва на прикордонних водах

Сьогодні, 10 березня, на засіданні Уряду було ухвалено Постанову КМУ «При призначення Уповноважених Кабінету Міністрів України з питань співробітництва на прикордонних водах та їх заступників».

Документ розроблено з метою врегулювання питань забезпечення виконання Україною міжнародних договорів у сфері водного господарства на прикордонних водах  та у зв’язку  з призначенням нового керівника Держводагентства і його першого заступника. 

Крім того, ухвалення Постанови має сприяти розвитку транскордонного співробітництва на прикордонних водах та подальшому розвитку співпраці України із сусідніми країнами.

Документом у рамках урядових угод про співробітництво передбачено призначення Уповноважених КМУ з питань співробітництва на прикордонних водах та їх заступників у Словаччині, Угорщині, Молдові, Польщі, Румунії та Білорусі. 

Як зазначається у документі, Уповноважений Уряду України з виконання Угоди між Україною та Російською Федерацією про спільне використання та охорону водних об’єктів та його заступники не призначатимуться. 

Джерело: http://www.menr.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online