Всесвітній день води у 2017 року проходить під гаслом «Навіщо витрачати воду?»

Всесвітній день водних ресурсів запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році.

Резолюцією відзначено, що враховуючи важливість водних ресурсів у розвитку економічної діяльності і соціального благополуччя, яка не отримує широкого усвідомлення, 22 березня кожного року оголошується Міжнародним днем води, який починає відзначатися з1993 року. Метою проведення заходів, присвячених цій даті, є привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

Розроблена спеціальна Програма дій на ХХІ століття, метою якої є забезпечення кожного жителя нашої планети чистою питною водою.

Кожного року Всесвітній день води відзначається під новим гаслом, яке відображає нагальну проблему, пов’язану з водою.

У 2017 році тема Всесвітнього дня води - стічні води, а компанія під гаслом «Навіщо витрачати воду?» присвячена скороченню обсягів і повторного використання стічних вод.

Сьогодні, однією з найважливіших проблем сучасності залишається охорона навколишнього природного середовища та раціональне використання природних ресурсів, де особливе місце серед усіх наявних для використання природних ресурсів займає вода. Вона у великій кількості використовується майже в усіх сферах людської діяльності. Її значення в економічному і соціальному розвитку суспільства повсякденно зростає.

Водні ресурси стали виступати, як головний фактор планування, розвитку і розміщення майже всіх галузей економіки. Стале функціонування і розвиток країни, рівень життя, здоров’я і добробуту її громадян тісно пов’язані зі станом водних ресурсів.

 

Бережімо воду – джерело життя на Землі!

Джерело: http://www.menr.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online