В понеділок 6 лютого 2017 року пішов з життя Божко Сергій Георгійович, Голова Державної інспекції ядерного регулювання України

Міністерство енергетики та вугільної промисловості з глибоким сумом повідомляє, що в понеділок 6 лютого 2017 року пішов з життя Божко Сергій Георгійович, Голова Державної інспекції ядерного регулювання України.

Сергій Георгійович був відповідальним і здібним керівником. За період роботи завжди брав на себе відповідальність за прийняття важливих рішень, уміло відстоював інтереси країни на міжнародному рівні, мав авторитет у МАГАТЕ та інших міжнародних організаціях з питань ядерної та радіаційної безпеки.

Самовіддана праця, висока професійність і людяність Божка С.Г. будуть прикладом для багатьох поколінь українців.

Співчуваємо рідним і близьким покійного. Світла пам'ять про Сергія Григоровича залишиться в серцях колег, друзів і однодумців.

Довідка:

Народився Божко Сергій Георгійович 26 жовтня 1958 року у місті Києві. У 1982 році закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю теплові електричні станції.

З 1982 по 1993 роки працював у Київському науково-дослідному та проектно-конструкторському інституті «Енергопроект». Брав участь у проектуванні АЕС «Пакш» (Угорщина), Хмельницької, Рівненської АЕС (Україна), Балаковської АЕС (РФ), АЕС «Белене» (Болгарія).

З 1993 року працював в органі державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки на різних посадах. З 2005 по 2011 рокиобіймав посаду заступника Голови Державного комітету ядерного регулювання України. Основна сфера відповідальності - державне регулювання безпеки ядерних установок.

Під час роботи в регулюючому органі України з ядерної та радіаційної безпеки працював над створенням системи регулювання ядерної та радіаційної безпеки в незалежній Україні, зокрема, брав участь у розробці ядерного законодавства України, створенні систем ліцензування ядерних установок, інспекційної діяльності з ядерної та радіаційної безпеки.

Божко Сергій Георгійович здійснював розробку міжнародних документів з безпеки ядерних установок, постійно брав участь у міжнародних заходах з питань ядерної та радіаційної безпеки.

З 2011 року працював в ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на посаді директора з ядерної та радіаційної безпеки. Під час роботи в ДП «НАЕК «Енергоатом» займався питаннями поводження з ядерним паливом, аналізом безпеки енергоблоків АЕС України, поводженням з радіоактивними відходами та радіаційним захистом.

У 2014 році Божка Сергія Георгійовича було призначено Головою Державної інспекції ядерного регулювання України.

В 2016 році Божка Сергія Георгійовича нагороджено відзнакою Президента України, ювілейною медаллю «25 років незалежності» за  значні  особисті  заслуги  у  становленні  незалежної  України, утвердженні її суверенітету та зміцненні  міжнародного  авторитету,  вагомий внесок  у  державне  будівництво,  соціально-економічний,  культурно-освітній розвиток,  активну  громадсько-політичну  діяльність,  сумлінне  та  бездоганне служіння Українському народу.

6 лютого 2017 року на робочому місці серце Божка Сергія Георгійовича перестало битись.

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online