Міненерговугілля вживає заходів з підготовки підприємств ПЕК до пропуску льодоходу, повені та паводків

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України вживає заходів з підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2017 році.

З цією метою затверджено відповідний План основних заходів Міненерговугілля, яким визначено порядок дій та координації підрозділів.

Документом передбачено оперативне реагування при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій на території, де розташовані об’єкти ПЕК. Зокрема, Міненерговугілля доручило створити оперативні штаби та мобільні групи для керівництва роботами з пропуску льодоходу, передбачити уразі необхідності їх цілодобове чергування. Планом заходів визначено порядок взаємодії з органами виконавчої влади всіх рівнів – від інформування до виконання робіт з ліквідації наслідків льодоходу, повені та паводків.

Міненерговугілля поставило завдання обстежити стан гідроспоруд, водосховищ, які розташовані в зоні впливу можливої дії льодоходу, та вжити заходів для їх готовності до весняних паводків.

З метою недопущення надзвичайних ситуацій передбачено встановити оптимальні режими роботи водосховищ. Особливу увагу доручено звернути на забезпечення сталого функціонування протипаводкових комплексів у басейнах річок Карпатського регіону та додержання режимів водосховищ Дніпровського каскаду та в басейнах річок Дністер, Дунай, Південний Буг, Сіверський Донець.

Відповідним службам доручено проводити постійне спостереження за розвитком повені з метою своєчасного здійснення оперативних заходів щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій.

Виконання зазначених заходів дозволить запобігти непередбачуваним ситуаціям під час весняного паводку.

Довідково:

Зазначений план затверджено Міністерством енергетики та вугільної промисловості 23 січня цього року.

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online