Наше завдання - зробити все, щоб віялових відключень не було

Уряд схвалив проект розпорядження: «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії», розроблений Міненерговугілля та схвалений на позачерговому засіданні Уряду 15 лютого. Ініційовано таке рішення за результатами засідання Антикризового енергетичного штабу, що відбувся 13 лютого цього року.

Ігор Насалик у виступі зазначив про підстави та мету прийняття такого проекту розпорядження. Вжиття тимчасових надзвичайних заходів передбачено статтею 29 Закону України «Про засади функціонування ринку електричної енергії». «Напрямок цього розпорядження – щоб ми мінімізували витрати антрацитового вугілля на теплових генераціях нашої держави, при цьому забезпечили повну стабільність роботи об’єднаної енергосистеми нашої держави», - наголосив Міністр.

Коментуючи для представників ЗМІ важливість прийняття такого розпорядження, Міністр зазначив:

«Суть цього розпорядження, яке мисьогодні прийняли, єдві речі. Перше, щомипереходимо відекономічногоформуванняцінових заявок для тепловихстанцій вручнеуправління. Для чого мипереходимо уручне управління? Для того, щоб максимально завантажититіблоки, якіпрацюють нанашомугазовомувугіллі ізменшититіблоки, якіпрацюють на антрациті. Друга позиція - цезменшитимінімальнийсклад ізбільшитиатомку». За його словами, за час дії розпорядження буде збільшено частку електроенергії, виробленої атомною генерацією, до 60-61%,

Міністр наголосив, що усі пропоновані заходи дадуть можливість економити 300-350 тис. тонн антрацитового вугілля щомісяця. «Це дозволить збільшити період, коли об'єднана енергосистема буде працювати в штатному режимі»,- підсумував Міністр.

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online