Американські компанії зацікавлені інвестувати в нафто-та газовидобуток в Україні

Для обговорення питань залучення інвестицій у нафто-та газовидобуток заступник Міністра з питань європейської інтеграції Наталія Бойко провела зустріч з представниками компанії FronteraResouces. Під час зустрічі учасники обговорили можливості щодо залучення американських інвестицій та технологій у вітчизняну галузь нафто- та газовидобутку.

Наталія Бойко повідомила, що укладення угод про розподіл продукції регулюється Законом України «Про Угоди про розподіл продукції». Також зазначила, що для організації укладення відповідних угод створено Міжвідомчу комісію з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції.  Міністр Ігор Насалик, як голова Міжвідомчої комісії, докладає максимум зусиль для поліпшення інвестиційного клімату, забезпечення чітких та прозорих правил гри на ринку. 

Наталія Бойко звернула увагу, що умови проведення конкурсу щодо можливості укладення угоди про розподіл продукції є простими, єдиними для всіх учасників та максимально сприятливі для інвесторів, у тому числі й іноземних.

Учасники зустрічі детально обговорили механізм та терміни  укладення угод про розподіл продукції. Українська сторона запевнила, що механізм передбачає прозорі умови формування пропозицій на адресу Кабінету Міністрів України щодо участі в конкурсі на укладення угод про розподіл продукції. Також представники Міненерговугілля наголосили, що для України цікавими були б інвестиції у пошукові роботи,  які змогли б збільшити підтверджені ресурси нафти та газу.

Американська сторона запевнила, що зацікавлена у співпраці, з огляду на перспективність ділянок та має наміри шляхом інвестування створювати додаткову вартість як для компанії, так  і для нашої держави.

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online