Фахівці Міненерговугілля спільно з Громадянською мережею "Опора" працюють в напрямку запобігання корупційним ризикам

Сьогодні, 11 квітня,  відбулась чергова зустріч фахівців Міненерговугілля України та представників Громадянськоїмережі «Опора».

Під час зустрічі обговорили стан виконання заходів антикорупційної програми Міненеговугілля України. Зокрема, розглянули питання щодо розроблення внутрішніх документів Міністерства, які унеможливлять зволікання у процесі прийняття рішень, забезпечать посилення дієвого системного контролю за використанням бюджетних коштів та прозорість дій усіх причетних до погодження  документів та виконання заходів.

Представники громадськості  зазначили про необхідність найшвидшого врегулювання відповідних процедур відповідно до нового Положення про Міістерство енергетики та вугільної промисловості України.

За підсумками зустрічі домовилися продовжити роботу щодо аналізу процесів здійснення функцій та, у разі потреби, перегляду методології прийняття рішень. Це, на думку представників громадськості,  дасть можливість  компенсувати неврегульованість окремих напрямків діяльності, яка створює можливість  корупційних  ризиків.

Також домовилися посилити роботу щодо запобігання проявам корупції шляхом розроблення та впровадження додаткових механізмів.

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua

БУДСТАНДАРТ Online