10 березня у Польщі працюватимуть українські експерти з просторового розвитку та планування територій

10 березня до Польщі вирушить робоча група українських спеціалістів з просторового розвитку, планування територій і реалізації містобудівних інфраструктурних проектів. Ми розраховуємо не тільки на експертну допомогу польських колег з точки зору просторового розвитку, а й з точки зору підсилення спроможності українських громад, що на кордоні межують з Польщею.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час зустрічі із заступником Міністра закордонних справ Республіки Польща пані Йоанною ВРОНЕЦКОЮ та Послом Республіки Польща Яном ПЄКЛО.

«Поїздка до Польщі українських спеціалістів дадуть можливість підсилити регіональний розвиток. Потрібно побудувати організаційну структуру, яка б займалася цим напрямком», — заявив Геннадій Зубко.

Особливу увагу на зустрічі сторони приділили транскордонному співробітництву. «Для нас дуже важливо, щоб всі проекти, які стосуються напрямку державних субвенцій, місцевих бюджетів, а також інфраструктурних проектів які реалізовуються в областях України, що межують з Польщею, враховували можливості розвитку взаємовідносин між нашими країнами. Ми повинні відпрацювати технічні рішення, які будуть ефективними як для України, так і для Польщі для підсилення транскордонного співробітництва», — підкреслив Зубко.

Прес-служба Віце-премєр-міністра України

Джерело: http://www.minregion.gov.ua/

БУДСТАНДАРТ Online