Умови успішного розвитку будівельної галузі

Сьогодні умови для розвитку будівельної галузі в Україні вже є. В першу чергу, це дерегуляція і спрощення дозвільних процедур для учасників будівельного ринку. Вже скорочені процедури розгляду будівельних норм, цього року  заплановано скасування 27 ДБН.  Про це заявив Віце-премєр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час будівельного форуму в рамках виставки KYIVBUILD UKRAINE 2017.

«Також в парламенті на розгляді знаходяться два законопроекти, які уможливлять залучення інвестицій в будівельну галузь. Це законопроект №3610 щодо скасування пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту та законопроект №5587 щодо поліпшення умов ведення будівельного бізнесу. Головний результат, який отримають будівельники від ухвалення законопроектів – в рази скорочення дозвільних процедур, а відтак строків, в які можна розпочати будівництво. Це також потужний сигнал для інвесторів й приходу у будівельну галузь фінансового ресурсу», — зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Крім того, Геннадій Зубко зазначив, що «нові можливості для зростання будівельної галузі відкривають дві реформи – децентралізації, яка дає перспективу співпраці бізнесу з місцевими бюджетами,  та енергоефективності, яка  відкриває перспективний  ринок енергоефективних, енергосервісних проектів та енергоаудиту».

Прес-служба Віце-премєр-міністра України

Джерело: http://www.minregion.gov.ua/

БУДСТАНДАРТ Online