Німеччина допоможе Україні у впровадженні прозорих правил на будівельному ринку

Співробітництво України та Німеччини в рамках профільної діяльності національних спілок інженерів-консультантів залучить нові інвестиції у галузь та дозволить заключати прозорі договори підряду на будівельному ринку України.

На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе під час засідання асоціацій інженерів-консультантів Німеччини та України під головуванням Державного секретаря Міністерства Максима Малашкіна.

«Одне з важливих завдань Міністерства — поліпшити бізнес-клімат в країні і залучити інвестиції в будівництво. Ми рухаємося в Європу, і немає сумнівів в тому, що необхідний крок на цьому шляху — привести норми на українському ринку у відповідність до європейської системи. Мова і про законодавчі норми, і про перейняття найкращого досвіду. Упевнений, що професійна співпраця з Німеччиною допоможе створити зрозумілі прозорі для європейської спільноти правила, виведе будівельну галузь України на абсолютно новий рівень, зробивши нашу країну більш інвестиційно привабливою», — зазначив Лев Парцхаладзе.

За його словами, така співпраця стане основою для напрацювання якісного інвестиційного портфелю та ефективної роботи з реалізації цього потенціалу. Мова, зокрема, йде про укладення прозорих договорів підряду за контрактами Міжнародної Федерації інженерів-консультантів (FIDIC), які рекомендовані більшістю міжнародних фінансових структур, що здійснюють кредитування інвестиційних проектів в Україні, зокрема Світовий банк.

Державний секретар Мінрегіону Максим Малашкін у своєму вступному слові підкреслив знаковість зустрічі представників спілок інженерів-консультантів України та Німеччини. «Високий представницький рівень зустрічі свідчить про важливість співпраці між нашими країнами. Європейські підходи у розвитку будівництва є одним із пріоритетів держави на шляху реформ. Впевнений, що за підтримки німецької сторони нам вдасться запровадити найкращі практики в Україні», — наголосив він.

У свою чергу, Державний секретар Федерального Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури Райнер Бомба підкреслив, що радий співпраці для розвитку будівельної галузі України. «Ми підтримуємо бажання України рухатися вперед і виходити на якісно новий рівень управління, тому готові надавати всіляку підтримку у реформуванні будівельної галузі. Неодноразово бувавши в Україні, я помітив, що у нас дуже багато спільного, тому буду радий плідній співпраці на взаємний результат», — зазначив Райнер Бомба.

За результатами зустрічі між німецькою асоціацією «Verband Beratender Ingenieure» (VBI) в особі президента Фолькера Корнеліуса та українською Громадською спілкою «Міждержавна гільдія інженерів-консультантів» (МГІК) в особі президента Олександра Непомнящого був підписаний Меморандум про співпрацю, що передбачає спільні кроки з удосконалення будівельної діяльності.

Джерело: http://www.minregion.gov.ua/

БУДСТАНДАРТ Online