Україна та Азербайджан відновлюють двосторонні торговельно-економічні відносини

Для відновлення двосторонніх торговельно-економічних відносин України та Азербайджану необхідно в першу чергу розвивати сільське господарство, машинобудування, паливно-енергетичний комплекс, в тому числі авіабудівництво. Також, реальним потенціалом для розвитку економічного співтовариства є реалізація спільних проектів у фармацевтичній галузі, поглиблення співпраці у всіх секторах транспортної сфери та розвиток туризму в обох напрямках.

Про це сказав  заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господартства України з питань європейської інтеграції Роман Чуприненко під час українсько-азербайджанського бізнес-форуму.

 «Наразі ведеться робота над пілотними проектами щодо поставки двох готових і потім створення в Азербайджані локального спільного виробництва транспортних літаків Ан-178. Також  створення, спільно з українськими компаніями, підприємства для будівництва нового фармацевтичного виробництва по випуску інфузійних розчинів в Азербайджані » – додав заступник Міністра.

За його словами це проекти двостороннього взаємовигідного співробітництва. Уряди України та Азербайджану готові надати максимальне сприяння для якнайшвидшої імплементації спільних проектів.

«Українська сторона зацікавлена у відновленні двостороннього співробітництва в будівельній сфері. У цьому контексті, ми з великою увагою вивчаємо плани розвитку як транзитних коридорів «Великого Шовкового шляху» і проекту Північ-Південь, так і проекти розвитку Бакинського метро та будівництва міських інженерних споруд-колекторів в Баку», — повідомив Роман Чуприненко.

Українська сторона запросила азербайджанські будівельні компанії сприяти своїми технологіями, технікою та інженерно-технічним персоналом у розвитку дорожньої інфраструктури в Україні.

Він зазначив, що саме співпраця в реалізації технологічно складних інженерних проектів має перспективу спільної українсько-азербайджанської будівельної діяльності.

Роман Чуприненко звернув увагу представників українського та азербайджанського бізнесу здійснювати свою економічну діяльність на основі чинного національного законодавства та нормативно-правових актів при дотриманні суверенітету і територіальної цілісності Азербайджанської Республіки і України.

Джерело: http://www.minregion.gov.ua/

БУДСТАНДАРТ Online