На держпідприємствах Мінрегіону працюють антикорупційні уповноважені

Мінрегіон спільно з підпорядкованими держпідприємствами  напрацював стратегію з антикорупційних заходів. На ДП вже працює система уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час семінару-тренінгу з питань оцінки корупційних ризиків та підготовки антикорупційних програм державних підприємств.

«Мінрегіон активно працює у напрямку зменшення корупції, насамперед у будівельній галузі. Прийнято ряд нормативно-правових актів. Ми усуваємо перешкоди у розвитку будівельного бізнесу, спрощуємо дозвільні процедури, дерегулюємо галузь. Сектор державних підприємств завжди був найбільше уражений корупційними ризиками. Маємо це зламати. Це якраз ваша справа — уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції. Розраховуємо на вашу принциповість», — наголосив Геннадій Зубко.

До процесу підготовки антикорупційних програм на ДП буде залучений громадський сектор, експерти Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції» та НАЗК.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Джерело: http://www.minregion.gov.ua/

БУДСТАНДАРТ Online