Українські представники дослідили інтегрований розвиток міст у Німеччині

У відповідності до реалізації положень Лейпцизької хартії  19-25 березня 2017 року за підтримки GIZ та Федерального міністерства екології, захисту природи та будівництва Німеччини відбулась навчальна поїздка української делегації для обміну досвідом з впровадження інтегрованого розвитку міст в Україні на прикладі Німеччини.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«Активно працюємо над впровадженням інтегрованого розвитку в українських містах. Днями у Німеччині наші колеги обмінювалися досвідом щодо міського розвитку на прикладі німецьких міст. У грудні минулого року ми розпочали цей довготривалий, але важливий для України процес, і маю надію, що вже дуже скоро наші міста перевтіляться у цілісний високорозвинений європейський простір, ставши гордістю для жителів та прикладом для інших», — сказав він.

У рамках поїздки українська делегація ознайомилась з прикладами реалізації національної політики  міського розвитку у 4-х містах Німеччини: Берліні, Галле, Лейпцигу та Мюнхені.

До складу української делегації увійшли представники центральних органів виконавчої влади, Конфедерації будівельників України, муніципалітетів та громадських організацій 8-ми українських міст. Учасники сформували 3 робочі групи для спільного обговорення й узагальнення почутого й побаченого в німецьких містах. Окрім цього, перед групами стояло завдання — сформулювати 5 рекомендацій щодо впровадження в Україні кращих підходів до інтегрованого міського розвитку з урахуванням соціально-політичних та нормативно-правових особливостей держави.

Наприкінці поїздки учасники робочих груп за підтримки модераторів GIZ представили усі свої напрацювання, а також обговорили шляхи поширення отриманого досвіду в своїх містах. Розроблені матеріали за підсумками заходу будуть опрацьовані спеціалістами Міністерства для внесення змін до містобудівного законодавства України.

За словами заступника Міністра, сфери міського розвитку, як і виклики є дуже схожими і в Україні, і в Німеччині, тому цей досвід є актуальним для нашої країни. «Ми маємо багато спільного, як і у сферах розвитку, так і в аспектах, що потребують особливої уваги – екологічний, соціальний, економічний. Всі ці процеси мають безпосередньо відбуватися за активної участі громадянського суспільства, це успішно діє в Німеччині і ми повинні це також впроваджувати у себе», підсумував Лев Парцхаладзе.

Джерело: http://www.minregion.gov.ua/

БУДСТАНДАРТ Online