Японія надала Україні 3,9 млн дол США на відновлення Сходу країни

Починаючи з 2014 року, Уряд Японії надає підтримку Україні у реалізації інфраструктурних та гуманітарних проектів. Наприклад, проект з модернізації Бортницької станції аерації — 1 млрд дол США,  макрофінансова допомога  — 300 млн дол США, програми відновлення східних регіонів України, надання обладнання для медичних установ, медичного обладнання для східних регіонів України, гуманітарна допомога для вимушених переселенців. Ми вдячні нашим японським партнерам за системну й стабільну допомогу нашій країні.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на брифінгу щодо надання Україні допомоги від Уряду Японії в розмірі 3,9 млн дол США

«Цей досягнутий результат у реалізації проектів став можливим завдяки тісній співпраці Урядів України та Японії спільно з міжнародними організаціями. Проекти в рамках наданої допомоги реалізовуються за чітким планом, визначеним всіма сторонами», — зазначив  Зубко.

Він зазначив, що нова допомога у розмірі – 3,9 млн дол США спрямована на відбудову критичної інфраструктури у східних регіонах України, сприятиме соціальній згуртованості та підтримці малого бізнесу в громадах, що постраждали від конфлікту на Донбасі, розбудові потенціалу освітнього сектору на територіях Донецької та Луганської областей, підконтрольних уряду.

В рамках програми планується відновити 23 об’єкти громадської інфраструктури в тому числі соціальної, освітньої, охорони здоров’я, транспортної та енергетичної;  закупити медичне обладнання для МОУ та обладнання для розмінування ДСНС; провести ремонт житла; надати допомогу щодо працевлаштування внутрішньо-переміщених осіб.

Розмір наданої допомоги Урядом Японії спільно з міжнародними організаціями з 2014 року по 2016 рік включно становить 1,8 млрд дол США.

Нагадаємо, що 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні. Україна та Японія відзначають відзначаємо 25-річчя з початку встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами.

Довідково

Фінансування з боку уряду Японії отримають шість агентств ООН в Україні:

Програма розвитку ООН (ПРООН) — 2,28 мільйонів

Міжнародна організація з міграції (МОМ)  -0,97 мільйонів

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) – 0,87 мільйонів

Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС)  (0,62 мільйонів)

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) (0,33 мільйона дол. США)

Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФЧХ і ЧП)  (0,12 мільйонів)

Ці програми партнерства та допомоги реалізуються в рамках зобов’язання прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе стосовно допомоги Східній Україні, яке було проголошене на Генеральній Асамблеї ООН у вересні 2014 року.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Джерело: http://www.minregion.gov.ua/

БУДСТАНДАРТ Online