У першому кварталі в рамках житлових програм 64 сім’ї придбали власне житло

У першому кварталі 2017 року в рамках житлових програм, які реалізовує Держмолодьжитло, 64 сім’ї в Україні отримали змогу придбати власне житло. Про це повідомив перший заступник Голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

Сергій Комнатний звернув увагу на те, що серед сімей, які отримали підтримку у цьому році в рамках діючих житлових програм, 16 – це сім’ї учасників АТО.

«Для забезпечення житлом сімей учасників АТО в різних регіонах України запроваджуються спеціальні місцеві програми, реалізовувати які доручено Державному фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Так, цьогоріч в рамках місцевих програм житлової підтримки учасників АТО у Харківській та Черкаській областях 16 сімей учасників АТО вже отримали підтримку за рахунок місцевих бюджетів. Отримують житлову підтримку сім’ї учасників АТО і в рамках інших житлових програм», — наголосив Сергій Комнатний.

Крім того, 32 молоді сім’ї змогли придбати власне житло завдяки пільговим кредитам за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла. Ще 16 молодих сімей отримали пільгові житлові кредити за рахунок місцевих бюджетів. Частина цих сімей, також є родинами військовослужбовців, що проходили службу у зоні АТО.

Всього у першому кварталі 2017 року в рамках житлових програм, які реалізовує Держмолодьжитло, було надано підтримку для придбання власного житла на загальну суму 33,5 млн. грн.

Прес-служба Держмолодьжитла

Джерело: http://www.minregion.gov.ua/

БУДСТАНДАРТ Online