Мінрегіон ініціює співпрацю з Австрією щодо пошуку сучасних механізмів державної підтримки розвитку гірських територій

Мінрегіон ініціює співпрацю з австрійськими колегами щодо пошуку сучасних ефективних механізмів державної підтримки розвитку гірських територій в Україні.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода за результатами робочої зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер.

«Ми розглядаємо гірські райони країни як території з великим потенціалом для розвитку. Але при цьому розуміємо, що інструменти державної підтримки, якими Україна користується по відношенню до гірської місцевості, застарілі і вкрай неефективні. Державне сприяння, його розміри і спрямованість, у нас майже не співвідносяться з реальним потребами людей і громад на цих територіях», — зазначив В’ячеслав Негода.

За словами Першого заступника Міністра, Мінрегіон зацікавлений у створенні спільної українсько-австрійської робочої групи, яка б працювала у частині вдосконалення українського законодавства щодо державної підтримки гірських територій, наближення його до європейського рівня. І першим кроком до цього може бути участь австрійських експертів, представників уряду та органів місцевого самоврядування різних рівнів на Раді регіонального розвитку, яка відбудеться в Україні, у місті Трускавці Львівської області, 23-24 червня цього року.

У свою чергу Герміне Поппеллер, зазначила, що гірські території України та Австрії мають схожі проблеми, особливо щодо міграції населення, але вирішуються по-різному.

«Ми зацікавлені у експертних обговореннях, у використанні кращих практик і пошуку ще більш ефективних і справедливих форм підтримки гірських територій», — сказала пані Посол.

Як повідомлялося, Україна та країни ЄС розроблять спільну Стратегію розвитку Карпатського регіону.

DSC_0353

DSC_0345

Джерело: http://www.minregion.gov.ua/

БУДСТАНДАРТ Online